תותים וחלב במקום כדור: 8 מזונות שמשככים כאב

מה לאכול על מנת לשכך כאב?
כאבים כרוניים קשורים לא מעט בחוסר בוויטמינים מסוימים, במשקל עודף המעמיס על הגוף ובמצב רוח ירוד המקשה על ההתמודדות עמם.
איך מטפלים בכאב דרך הצלחת?
פורסם ב – YNET

אין סוג מזון שמסוים שיכול להעלים ברגע כאבים כרוניים , אבל שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת חשובה מאוד לשליטה כללית ברמת הכאבים בגוף. דיאטה ים תיכונית, למשל, העשירה בפירות ובירקות, דגנים מלאים ושומנים טובים מסייעת בבניית השרירים והעצמות, ויכולה במקרים מסוים לקצר את משך הכאב.

תפריט כזה עוזר למנוע עלייה במשקל המובילה לעומס יתר על הגוף וכאבים, ואף תורמת למצב הרוח כך שניתן להתמודד עם הקשיים הפיזיים בקלות יותר.
אז מה כדאי לאכול כדי לא לחוש בכאבים טורדניים ומיותרים?

1. דגנים מלאים
דגנים מלאים עשירים בסיבים תזונתיים ורכיבים נוספים שמווסתים את התיאבון ומסייעים בשמירה על המשקל. משקל גוף תקין, חשוב לציין, חיוני למניעה של כאבים כרוניים.
דגנים מלאים הם גם מקור טוב למגנזיום, מינרל שהוכח בבעלי חיים כמסייע בהפחתת כאבי שרירים.

** לקריאה נוספת  המשקה המושלם לניקוי רעלים והרזיה

2. סלמון
הוספה של מנות סלמון לתפריט השבועי שלכם מסייעת בהפחתה של כאבים כרוניים. הסלמון עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3 שעלולות להעצים דווקא את תחושת הכאב, אך הוא גם מקור מצוין לוויטמין D, רכיב אחר הלוחם בכאבים.
ישנו קשר הדוק בין רמות נמוכות של ויטמין D וכאבים כרוניים, ומחקרים עדכניים מצביעים על כך שהעשרת התזונה בוויטמין D מקלה את אי הנוחות.
במנה של כ-85 גרם סלמון יש כמעט ממחצית הכמות היומית המומלצת לצריכה של ויטמין D, וכשליש מהכמות המומלצת עבור בני 60 ומעלה.

3. שמן זית
כשמדובר בהפחתת כאבים, שמן הזית נחשב לנוזל זהב ממש. שמן הזית עשיר בנוגדי חמצון העוזרים לווסת את המנגנונים הגורמים לכאב בגוף.
בנוסף, שמן זית הוא תחליף מצוין לחמאה ומאפשר לוותר על השומן הרווי שבה – אשר מפחית מחוזק העצמות ומהווה טריגר לכאב.

4. תבלינים
שני התבלינים המצטיינים ביותר בתחום שיכוך הכאבים הם ג'ינג'ר וכורכום: הג'ינג'ר מכיל שורת רכיבים בעלי איכויות משככות הדומות לאספירין או איבופרופן. הכורכומין שבכורכום מסייע גם הוא באופן דומה להקלה בכאבים והעלמתם תוך זמן קצר.
בפעם הבאה שאתם חשים כאובים ורגישים מדי, שתו חליטת ג'ינג'ר או הכינו מנות המתובלות בכורכום.

** לקריאה נוספת  תרופות סבתא עם שום

5. תותים
תותים עשירים בוויטמין C, נוגד חמצון עוצמתי ובעל תכונות המסייעות להפחתת כאבים.
כמה מחקרים מראים כי ויטמין C עשוי לעזור לאנשים לחוש פחות כאב אחרי שבירת עצם כלשהי או לאחר ניתוח אורתופדי. מחקר דומה מראה כי ויטמין C עשוי לעכב אובדן סחוס בשל דלקת מפרקים ופגיעה בחיבורי העצמות.

6. ירקות ירוקים
הוספה של תרד או ארוגולה לסלט תעניק לכם ויטמין K, רכיב תזונתי בעל פוטנציאל לשיכוך כאבים על פי מחקרים ראשונים בתחום.
ויטמין K אף מסייע לשמירה על חוזק העצמות והמפרקים. מחקר שנערך במבוגרים הראה כי אלה שהיו בעלי רמות גבוהות של ויטמין K נטו פחות לפתח דלקת מפרקית ניוונית מאשר קבוצת הביקורת.
ירקות עליים ירוקים תורמים לנו את כל כמות הוויטמין המומלצת: בכוס תרד טרי יש 145 מק"ג ויטמין K, שהם 132% מהקצובה היומית המומלצת.
שימו לב: אם אתם נוטלים מדדלי דם, יש להיוועץ ברופא לפני נטילה של ויטמין K, אשר תורם לקרישת דם.

** לקריאה נוספת  חמשת התבלינים שחייבים לאכול לבריאות והרזיה

7. מוצרי חלב
האם יוגורט ומוצרי חלב אחרים יכולים להפחית כאב? הם אמנם לא עושים זאת באופן ישיר, אך הם מכילים שני רכיבים בוני-עצם, סידן וויטמין D.
ויטמין D משחק תפקיד גם בשיכוך של כאבים כרוניים, על פי כמה מחקרים עדכניים. הוסיפו לתפריט היומי שלכם מוצרי חלב דלי שומן, או משקאות סויה ומיץ תפוזים מועשרים.

8. יין
הרסרבטרול שנמצא ביין, בענבים ובמיץ ענבים פועל באופן דומה לאספירין, על פי מספר מחקרים שנערכו על בעלי חיים. המומחים ממליצים על לא יותר מכוס יין אדום אחת ליום לנשים, ולגברים מעט יותר.

תגובות